Renungan Bersama




"~Luahan hati seorang lelaki pada kekasihnya semasa bercinta,"


"Saya suka tengok jari awek saya...
Cantik betul...Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...


Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol...Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever


Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol...Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekong
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...


Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu kat saya...
Saya pun macam tuju gak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...


Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum,drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katenya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu
Die tak kata satu aper pun...
Berdosanye saya...


Saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever..
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...


Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...
Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti..."


Kesimpulannya...
Apa-apa pun,
Bercintalah sebelum AKAD..
Itukan lagi baik...
Sebab Dia dah janjikan ikatan HALAL itu kemanisan yang lebih dari percintaan sesama ajnabi.
Tanpa couple,kita masih mampu merasa bahagia melalui PERKAHWINAN.
Betul tak?


P/s- Andai anda seorang Wanita Muslimah...
Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu...
Then kalau anda seorang Muslim...
Apa kata tanamkan dalam hati camtu...
Cinta tu anugerah Allah...
Nak membinanya dengan kecantikan bukan dengan berpasangan tapi..dengan ikatan pernikahan(Baitul Muslim).

3 comments:

OBT said...

Bolehlah kalau nak cuba templat baru di Blogger templates ni. Senang nak ubahsuai ikut citarasa sendiri.

sohabat said...

tes

SaLam aLfaHri said...

bismillahirrahmanirrahim,
selpas ana bace artikal awak, ana rase kagum dgn sifat lelaki itu, krana lelaki itu telah mmbawa teman wanita nya kpd kebaikn, dan dia juga mmbawe kpd agame yg tramat indah,iaitu islam, ssunguh nye islam itu indah, dan siape mnghayati islam itu dgn baik insyallah ia akan merasainye, memg x mustahillah jikalau ssiapa yg mmbace artikal awak, akan trtarik dan mnyukai nye, krane bhawa senye manusia yg muslim dan yg toat kpad allah akn mnyukai nye, ssungghnye hmbe allah, mereka amat suka prkare yg toat yg mmbawe keredoan allah,,,, caple!! caple satu hubungan yg akn mmbawe satu pasangan itu kpd prkare yg brdosa, dan ana ada bce satu buku yg ddlm nye mngata kn bhawe,( orang yg brcinta sblom kahwin, ia akan brmusuhan dgn pasangan nye di akhirat nnti, jadi snggup kah anda brmusuhan dgn orang yg anda sayangi??? bagi saya, saya x snggup, saya rela x brcinta(x brcaple ) sblum kahwin, krane saya x nak orang yg saya sayang jd musuh saya di akhirat nnti, awak msti thu kn knape orang yg brcaple ia akan brmusuhan dgn pasangan nye?? jd cri lah cnta slepas khwn,,, krana ia akan lebh indah lagi dari brcnta sblm khwn,,, sbgai mane dalm novel, ayat2 cinta, ana rase cukp stakat ni, ana pn x pndai jgak nak komen, yg baik datang nye dari allah , dan yg kurang baik dan yg x smpuna dan yg kurang datang dari ana yg lemah lagi doif ini,
wassalam,

~ Nota ~

Make your own at ProfilePitstop.com